Европска мрежа за обуку у правосуђу, у сарадњи са Правосудном академијом, организовала је онлајн студијску посету Европском суду за људска права у Стразбуру, путем Зоом платформе.

Посета се спроводила током два дана и то 21. и 22. јуна, те је првог дана учесницима приказан уводни филм о Европском суду за људска права и испред суда је говорила Ева Хубалкова. Учесници су затим упознати са радом одељења за извршење пресуда овог суда, док је први дан посете завршен презентацијом HELP платформe Савета Европе. Следећег дана учесницима се обратио Себастиан Риц који је презентовао рад Европског комитета за спречавање мучења и нечовечног или понижавајућег поступања или кажњавања, након чега је представљена HUDOC база података.

Поред судија нашег суда - Слободанке Милић Жабаљац, Ане Бељкаш и Ане Бурић, виртуелну посету путем ЗООМ платформе пратили су и судијски приправници Сања Јурчевић и Лука Мудринић, који су истакли да им је на овај начин од стране нашег суда омогућен још један вид усавршавања, као и да се надају да ће једног дана имати прилику да уживо посете Европски суд за људска права.

Служба за информисања Основног суда у Новом Саду